- 750 g Lamsschenkel
- 300 g Wildpoulet
- 1 el Geraspte kaas 30+ jong belegen
- 1 el Basilicum
- 0.5 el Lavas
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Potage donion les halles (franse uiensoep van de hallen) op tafel.
- Pel en snijd de uien. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Trek van de schenkel en de kruiden een sterke bouillon.
- Bak de uien met de champignons en paprika op hoog vuur lichtbruin in ruim roomboter.
- Zeef de bouillon en voeg de groenten toe. Pers een hele knoflookbol uit in deze soep. Laat het ruim een uur trekken.
- Maak een roux van bloem en boter. Voeg langzaam de wijn toe, gevolgd door de bouillon van de soep. Voeg dan de overige ingrediënten toe: het poulet en schenkelvlees. Breng op smaak met geperste knoflook van de tweede knoflookbol. Gebruik geen peper of zout, alleen knoflook. Door de uien merk je de aanwezigheid amper.