Hartige brietaart met kalkoen en tapanade

Hartige brietaart met kalkoen en tapanade

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige brietaart met kalkoen en tapenade is echt een smaaksensatie! De combinatie van de romige brie, de pittige tapenade en de hartige kalkoen in combinatie met het bladerdeeg is onweerstaanbaar. Perfect als lunch of lichte maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Uienringen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige brietaart met kalkoen en tapanade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Snijd de kalkoenfilet in reepjes, maak de paprika's schoon en snijd ze in smalle ringen. Snijd de brie in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de uien met de kalkoen, de paprika en de bloemkoolroosjes ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Rol ondertussen de rol bladerdeeg uit tot een plak en leg deze op de ingevette bakplaat. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  5. Meng het groentemengsel met de tapenade en de blokjes brie. Verdeel dit over het deeg, maar laat rondom een rand van ongeveer 2 cm vrij.
  6. Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kalkoen