Hartige vegetarische spinazietaart

Hartige vegetarische spinazietaart

Smulweb imageSmulweb

De hartige vegetarische spinazietaart maak je makkelijk en snel met diepvriesspinazie, champignons, pijnboompitten en (Parmezaanse) kaas. Een ware traktatie voor de vegetariër.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Spinazie uit de diepvries
  • 50 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hartige vegetarische spinazietaart op tafel.

  1. Laat de diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken in een zeef. Ontdooi het diepvriesbladerdeeg. Snipper de ui en snijd de champignons in stukjes. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een roerbakpan en fruit de ui hierin ± 5 minuten. Voeg knoflook en de champignons toe en roerbak die enkele minuten mee. Voeg de uitgelekte spinazie, pijnboompitten en sambal toe, meng goed. Neem de pan van het vuur en voeg het paneermeel, de losgeklopte eieren, de crème fraîche en de geraspte (Parmezaanse) kaas toe (en peper/zout naar smaak). Houd wat ei apart voor het bestrijken van het deeg.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met 6/8e van het deeg. Verdeel de spinazievulling over het deeg. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een deksel voor de ovenschaal en leg dit op de spinazievulling. Bestrijk het deksel met het restant van de losgeklopte eieren.
  4. Bak de spinazietaart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart spinazie