Zalmfilet in teriyakisaus

Zalmfilet in teriyakisaus

Smulweb imageSmulweb

Zalmfilet in teriyakisaus: Zalmfilets lichtbruin bakken, mirin of sherry, sojasaus, en suiker door elkaar roeren en bij het bakvet voegen. De vis 8 minuten zachtjes stoof en laat het vocht verdampen, tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Mirin / Rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zalmfilet in teriyakisaus op tafel.

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongeveer 3 minuten lichtbruin, keer ze halverwege.
  2. Roer de mirin of sherry met de sojasaus en suiker door elkaar en schenk dit mengsel bij het bakvet.
  3. Stoof de vis in 8 minuten zachtjes net aan gaar, keer de filets regelmatig en laat het vocht verdampen tot de filets omhuld zijn met een donker, glanzend laagje.
eet smakelijk