Kiptajine met zoete aardappelen courgettesrozijnen en aman

Kiptajine met zoete aardappelen courgettesrozijnen en aman

Smulweb imageSmulweb

Deze kiptajine met zoete aardappelen, courgettes, rozijnen en amandelen is een smaakvol Marokkaans gerecht voor de tajineliefhebber. Heerlijk gestoofd in een lekkere combinatie van specerijen en geserveerd met Marokkaans brood en salades.

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kiptajine met zoete aardappelen courgettesrozijnen en aman op tafel.

  1. Verhit een scheut olijfolie in een tajine of in een kookpan en braad daar de kippenpoten om en om in aan tot ze lekker bruin zijn.
  2. Voeg de fijngehakte ui toe en fruit die even mee tot ook dat een kleurtje heeft.
  3. Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel en courgette en de rozijnen en de amandelen toe.
  4. Voeg de specerijen, het verkruimelde groentenbouillonblokje en peper en zout naar smaak toe en overgiet alles met een groot glas water.
  5. Breng aan de kook, zet het gas laag en plaats het deksel op de tajine of kookpan.
  6. Laat een flink uurtje (2 uur is nog beter) zachtjes stoven.
  7. Dien kokendheet op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met daaroverheen en rondom de groenten, de rozijnen, amandelen en de saus.
  8. Geef er Marokkaans brood bij en een paar lekkere salades.
eet smakelijk