- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kiptajine met zoete aardappelen courgettesrozijnen en aman op tafel.
- Verhit een scheut olijfolie in een tajine of in een kookpan en braad daar de kippenpoten om en om in aan tot ze lekker bruin zijn.
- Voeg de fijngehakte ui toe en fruit die even mee tot ook dat een kleurtje heeft.
- Voeg de geschilde en in stukken gesneden zoete aardappel en courgette en de rozijnen en de amandelen toe.
- Voeg de specerijen, het verkruimelde groentenbouillonblokje en peper en zout naar smaak toe en overgiet alles met een groot glas water.
- Breng aan de kook, zet het gas laag en plaats het deksel op de tajine of kookpan.
- Laat een flink uurtje (2 uur is nog beter) zachtjes stoven.
- Dien kokendheet op in de tajine of schep de kip op een mooie schaal met daaroverheen en rondom de groenten, de rozijnen, amandelen en de saus.
- Geef er Marokkaans brood bij en een paar lekkere salades.