Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kokoscake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet het bakblik in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Zeef de bloem en het zout boven een kom. Kneed de boter erdoor tot er kruimels ontstaan.
- Roer suiker, kokos, eieren en melk door de kom met de kruimels tot een glad beslag ontstaat.
- Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak het geheel 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven en strooi de overgebleven 20 gr kokos erover. Bak de cake nog eens 30 minuten goudbruin in de oven. De cake is klaar als je in het midden een priem steekt en die er droog uitkomt.
- Laat de cake een beetje afkoelen in het cakeblik en stort hem dan op een rooster. Laat de cake verder afkoelen.