Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Draadjesvlees in roomsaus met paprika

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte draadjesvlees in roomsaus met paprika. De combinatie van sukadavlees, paprika's, ui en een heerlijke roomsaus maken dit gerecht tot een hit.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Draadjesvlees in roomsaus met paprika op tafel.

  1. Verwijder de schil van de uien. Snijd vier uien grof en vier uien fijn.
  2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de steel van het zaadhuis. Snijd de helft van de paprika's grof en de andere helft fijn. Breek een mooie top van de peterselie af en leg apart. Breek de toppen van de rest van de peterselie af en snijd fijn. Snijd de chili pepers in stukjes, inclusief de hele chili.
  3. Haal 8 teentjes knoflook uit de bol en haal de schil eraf. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  4. Snijd het sukadavlees in blokjes. Verwarm op matig vuur 50 gram boter en 5 eetlepels olijfolie tot de boter gesmolten is (niet heet). Voeg het vlees toe en roer het om de paar minuten goed om. Voeg de gesneden chili en knoflook toe als het vlees bruin verkleurd is en laat het geheel nog zacht pruttelen voor 2 minuten. Zet het vuur uit en laat het geheel vijf minuten rusten. Schenk het over in een kom, dek deze af en laat langzaam afkoelen.
  5. Verwarm op matig vuur 40 gram roomboter en vier eetlepels olijfolie. Voeg per ui 10 gram boter en 10 gram olie toe. Voeg de uien toe en roer goed om en roer het geheel om de 10 minuten. Voeg na 1,5 uur 2-3 glazen witte wijn toe.
  6. Voeg de fijn gesneden ui en paprika toe aan de pan en roer het geheel goed om. Voeg het vlees toe en stoof het geheel op laag vuur voor 3 uur, af en toe roeren.
  7. Voeg de grof gesneden paprika, fijngesneden peterselie, sap van de citroen en de room toe aan de pan. Verwarm het geheel net tegen de kook aan. Voeg gemalen witte peper en gemalen zout naar smaak toe. Serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Sauzen Groente Paprika