Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Vis fondue op tafel.
- Meng het fijngehakte uitje, de geperste knoflook, een lepel citroensap, het fijngehakte bleekselderij en een flinke scheut olijfolie in een kom. Wentel de dunne mootjes makreelfilet erdoor en laat ze een paar uur marineren. Voeg eventueel paneermeel en kruiden toe aan de marinade voor meer variatie.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan. De olie is heet genoeg als deze gaat spetteren als er een druppel water in valt of als er een witte damp af komt. Schenk de olie voorzichtig over in de fonduepan en zet deze op tafel op de brander.
- Tijdens de fondue, prik de visstukjes aan de fonduevorkjes en dompel ze onder in de zonnebloemolie.
- Op zijn Italiaans: vervang het uitje, de knoflook en bleekselderij met 2 eetlepels basilicumsaus (pesto, kant-en-klaar te koop). Wentel de plakjes visfilets (bij voorkeur zalm, kabeljauw, tarbot, tong of schol) erdoor en laat ze een paar uur marineren.