Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Cevapcici - gehakt van de grill (balkan gerecht)

Cevapcici - gehakt van de grill (balkan gerecht)

smulweb badge smulweb

Heb je zin in een Balkan menu? Maak dan deze smakelijke Cevapcici gehaktrolletjes. Goed gekruid gehakt met ei, grill je op hoog vuur en zorg ervoor dat ze mooi bruin worden. Je kan ook de grillpan gebruiken indien de BBQ thuis blijft.

45 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 500 g Rundergehakt
  • 500 g Lamsgehakt
  • 1 Scharreleieren M
  • 1 tl Oregano gedroogd
  • 3 g Cayennepeper
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 3.5 tl Aromat Natriumarm
  • 2 Teen Jumbo Knoflook

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Cevapcici - gehakt van de grill (balkan gerecht) op tafel.

  1. Kneed het gehakt goed door elkaar met het ei en de kruiden. Vorm er vingerdikke sigaren van, leg ze op een schaal en dek ze vervolgens af met folie. Laat ze minimaal één dag in de koelkast rusten.
  2. Haal het gehakt uit de koelkast. Maak de barbecue gereed, doe de kolen in de firestarter, verwarm de elektrische grill of verwarm je grillpan vast voor.
  3. Als de kooltjes mooi witgrijs zijn, kun je de cevapcici gaan grillen (of een andere warmtebron). Zorg ervoor dat ze mooi bruin worden door ze regelmatig te draaien. De gehaktrolletjes moeten mooi zacht blijven en niet droog van binnen.