Turkse linzensoep

Turkse linzensoep

Smulweb imageSmulweb

De ultieme comfort-soep: Turkse linzensoep. Met ui, knoflook, aardappel, wortel en tomaat. Pureer alles en voeg eventueel wat Turkse yoghurt en munt toe. Zo lekker!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse linzensoep op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de blokjes aardappel, wortel en tomaat en de tomatenblokjes toe en roerbak dit gedurende 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve de garnering) toe en laat afgedekt gedurende 30 minuten stoven totdat de linzen gaar zijn.
  4. Laat de soep iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer of blender.
  5. Schep de linzensoep in kommen en voeg EVENTUEEL nog een lepel Turkse yoghurt toe en wat munt als garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep