Thaise groene curry

Thaise groene curry

Smulweb imageSmulweb

Fris en Thais, deze groene curry met kipfilet en groenten. Aan de kook met rijstolie en kokosmelk, een beetje suiker en citroengras, plus wat Worcestershire saus. Zo lekker! Serveer met Thaise rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Thaise groene curry op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Snijd de groenten fijn.
  3. Zet alle andere ingrediënten klaar.
  4. Doe een scheutje rijstolie in een wok en voeg daar 100 gr groene currypasta aan toe. Voeg al roerende direct 250 ml kokosmelk toe. Blijf roeren totdat een mooie groene kleur zichtbaar wordt.
  5. Voeg vervolgens de stukjes kipfilet toe en blijf goed roeren.
  6. Als de kipfilet half gaar is, voeg dan nogmaals 250 ml kokosmelk toe. Blijf roeren en laat het geheel ca. 5 minuten garen, totdat de kipfilet gaar is.
  7. Voeg groenten naar smaak toe en roerbak dit even mee.
  8. Voeg ¼ tot ½ eetlepel Worcestershire saus, ½ tot 1 eetlepel citroengras en 2 eetlepels suiker toe.
  9. Blijf regelmatig roeren en serveer de curry daarna met Thaise rijst.
  10. Als je niet van te pittig eten houdt, kun je minder currypasta nemen en eventueel naar smaak meer kokosmelk en suiker toevoegen. Bij toevoegen van meer melk wordt de curry ook minder dik van consistentie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Groene curry Thaise curry