Verse ravioli gevuld met truffel

Verse ravioli gevuld met truffel

Smulweb imageSmulweb

Proef de truffel in deze verse ravioli. Combineer het met boter, peterselie, spinazie en room. Een knapperige truffel topping als finishing touch.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g truffel
  • 1 truffelaardappel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Verse ravioli gevuld met truffel op tafel.

  1. Vermeng de bloem met 2 eieren en vervolgens 1 eierdooier en voldoende water om een stevig, soepel deeg te vormen. Maak het deeg tot een bol en laat deze tijdens het bereiden van de overige ingrediënten rusten.
  2. Verwijder alle steeltjes van peterselie en spinazie, tot alleen de blaadjes overblijven. Blancheer peterselie en spinazie apart in een beetje gezouten water. Laat goed afkoelen en druk goed aan zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen.
  3. Schil het sjalotje, snijd die fijn en fruit aan in boter. Voeg de grof gehakte truffel en de room toe, breng licht aan de kook en voeg dan spinazie en peterselie toe. Meng goed, breng op smaak met zout en peper en snijd fijn.
  4. Sla het raviolideeg neer en verdeel in 8 stukken. Leg 1/8 van de vulling in een bolletje op elk stukje deeg en snijd het uit met een mesje.
  5. Maak het deeg met een licht vochtig kwastje iets nat, vouw het deeg dubbel en druk aan zodat er geen lucht meer in de ravioli zit. Strooi bloem erover en zet apart.
  6. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg als het water kookt de ravioli toe en kook in ongeveer 10 minuten gaar.
  7. Snijd in de tussentijd de resterende truffel in fijne reepjes en warm die in een klein klontje boter voorzichtig op.
  8. Verwarm de extra dikke room met een takje bonenkruid. Laat het kruid intrekken voordat de pan van het vuur wordt verwijderd. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg de reepjes truffel toe. Warm opnieuw op zonder de saus te laten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kruiden