Kip met knoflook en citroen van nigella

Kip met knoflook en citroen van nigella

Smulweb imageSmulweb

Kip met knoflook en citroen van Nigella. Een heerlijk gerecht. Twee uur garen in de oven samen met knoflook, stukjes citroen en tijm. Bij het serveren een beetje extra tijm toevoegen en zo uit de braadslee serveren.

120 min bereiden

hoofdgerecht

25 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip met knoflook en citroen van nigella op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Leg de stukken kip in een braadslee en voeg de knoflook, stukjes citroen en tijm toe. Trek de blaadjes tijm grofweg van de takjes af en laat er een paar heel om later ter garnering te gebruiken. Giet de olie erbij, meng alles met je handen door elkaar en doe het mengsel over in de braadslee. Zorg dat de stukken kip met het vel naar boven liggen.
  3. Sprenkel de witte wijn erover en maal er zwarte peper over. Dek de braadslee strak af met aluminiumfolie en zet hem 2 uur in de voorverwarmde oven op 160 °C.
  4. Verwijder het folie en verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Bak de kip nog 30 tot 45 minuten, tot het vel mooi goudbruin is en de citroenen aan de randjes beginnen te schroeien en te karameliseren.
  5. Serveer het gerecht het liefst zo, regelrecht uit de braadslee. Strooi er alleen nog wat tijm over en schep de borden vol.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Fruit Citroen