- 15 g Koriander
- 3 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine met kefta (gehaktballetjes) op tafel.
- Stoof de uien goudbruin in wat olijfolie, samen met de gehakte knoflook. Voeg de tomaten toe met hun sap + 3 kl ras-el-hanout en een bouillonblokje. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Kneed het gehakt goed door met de komijn, paprika, gember, kaneel, saffraan en de helft van de gehakte koriander.
- Doe de tomatensaus in de tajine (of braadpan).
- Draai kleine balletjes, ter grootte van een walnoot, van het gehakt en leg ze mooi naast elkaar in de saus.
- Dek de schaal of pan af met het deksel en zet een half uurtje in een warme, maar niet hete, oven (ong. 160 graden).
- Breek drie eieren over het gehakt en de saus, waarbij het eigeel heel blijft.
- Dek de schaal opnieuw af en laat nog 10 minuutjes verder garen.