Tajine met kefta (gehaktballetjes)

Tajine met kefta (gehaktballetjes)

Smulweb imageSmulweb

Kruidige tajine met zelfgemaakte kefta (gehaktballetjes) in een smaakvolle tomatensaus. Afgemaakt met gepocheerde eieren en verse koriander. Met dit heerlijke Marokkaanse gerecht haal je de zon in huis!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander
  • 3 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine met kefta (gehaktballetjes) op tafel.

  1. Stoof de uien goudbruin in wat olijfolie, samen met de gehakte knoflook. Voeg de tomaten toe met hun sap + 3 kl ras-el-hanout en een bouillonblokje. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Kneed het gehakt goed door met de komijn, paprika, gember, kaneel, saffraan en de helft van de gehakte koriander.
  3. Doe de tomatensaus in de tajine (of braadpan).
  4. Draai kleine balletjes, ter grootte van een walnoot, van het gehakt en leg ze mooi naast elkaar in de saus.
  5. Dek de schaal of pan af met het deksel en zet een half uurtje in een warme, maar niet hete, oven (ong. 160 graden).
  6. Breek drie eieren over het gehakt en de saus, waarbij het eigeel heel blijft.
  7. Dek de schaal opnieuw af en laat nog 10 minuutjes verder garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees