Witlof-mandarijnsalade

Witlof-mandarijnsalade

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke witlof-mandarijnsalade met rozijnen en appel die je ook met blokjes komijnekaas of gerookte kip kunt bereiden. Verwijder de onderkant van de witloven en klokhuizen van de appel. Snijd de witlof in fijne stukken. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Maak de salade af met de gesneden mandarijn en erbij serveren in witlofbladeren.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Witlof-mandarijnsalade op tafel.

  1. Verwijder de onderkanten van de witlof. Halveer de witlof en snijd de harde kernen eruit. Was de witlof en snijd deze fijn, maar bewaar 4 mooie blaadjes om te garneren.
  2. Week de rozijnen in een beetje lauw water.
  3. Schil de appel. Verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
  4. Pel de mandarijn, haal de partjes los en snijd ze door.
  5. Roer de mayonaise los met de yoghurt en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  6. Schep de rozijnen met de appel, gesneden witlof en de mandarijn door de saus.
  7. Leg de blaadjes witlof in een schaal en schep de salade erbij.
  8. Ook lekker met blokjes komijnekaas of gerookte kip door de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Desserts Kruiden Fruit Salade Kaas Gevogelte Appel Mandarijn