Zoetzure saus

Zoetzure saus

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte balans van smaken vind je in dit recept voor zoetzure saus. Verrukkelijk bij Aziatische gerechten of snacks en een smaakexplosie bij elke hap. Deze saus is een goed bewaard keukengeheim, tot vandaag.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoetzure saus op tafel.

  1. Breng in een steelpannetje 250 ml water, de azijn en suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.Roer er vervolgens de tomatenpuree en de ketchup doorheen.
  2. Maak een papje van de maïzena en 2 eetlepels water. Breng de saus opnieuw aan de kook en meng er al roerend zoveel van het maïzenapapje door tot de saus licht gebonden is.
  3. Breng op smaak en bewaar de zoetzure saus maximaal een week goed afgedekt in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen