Gevulde karper

Gevulde karper

Smulweb imageSmulweb

Een visgerecht bereiden kan soms lastig lijken, maar deze gevulde karper laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Kruidige, sappige en bovenal smaakvolle karper gevuld met ui, champignons, peterselie en heerlijke specerijen. Bak in de oven en vergeet niet om deze vis af en toe in te smeren met een mengsel van boter, peterselie, wijn, zout en peper voor de perfecte smaak.

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 g Karper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde karper op tafel.

  1. Schubben en schoonmaken van de vis. Spoel de vis af onder koud stromend water en verwijder vinnen. Dep de vis van binnen en buiten droog met keukenpapier en wrijf hem in met zout en peper.
  2. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui en champignons in 1 eetlepel boter en breng op smaak met peper en zout. Vul de buikholte van de vis met dit mengsel. Sluit de buikholte met behulp van cocktailprikkers en zet deze vast met keukengaren kruislings om de cocktailprikkers te wikkelen. Haal de vis even door de bloem.
  4. Beboter een vuurvaste schaal en leg de karper erin. Smelt 4 eetlepels boter en bedruip de vis ermee. Bak de vis in de voorverwarmde oven ca. 20 minuten aan beide zijden.
  5. Fruit de peterselie in een pannetje met de overgebleven boter en giet de wijn erbij. Laat dit even aan de kook komen en maak het op smaak met zout en peper. Begiet de karper zo nu en dan met dit mengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden