Japanse kippensoep

Japanse kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze hete Japanse kippensoep maak je de gure dagen draaglijker. Boordevol ingrediënten en onweerstaanbare aroma's. Smullen maar!

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 170 g Knolselderij
  • 75 g Mirin / Rijstwijn
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Japanse kippensoep op tafel.

  1. Vul de soeppan met water en voeg wat zout, soepkip, ui en soepgroenten toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
  2. Schep tussendoor met een schuimspaan het schuim van de soep en zet het vuur wat lager. Laat het 60 minuten zachtjes koken.
  3. Schep de soepkip en groenten uit de bouillon. Voeg gemberwortel en 1 theelepel sojasaus toe en kook de kippenbouillon 1 keer op.
  4. Meng ondertussen de kipfiletreepjes met 2 theelepels sojasaus.
  5. Voeg de wortel-, knolselderijreepjes en kipfilet toe aan de kippenbouillon en laat het 15 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de lente-ui ringetjes toe en laat het nog 3 minuten meekoken.
  7. Roer de mirin of sake door de soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep