- 170 g Knolselderij
- 75 g Mirin / Rijstwijn
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Japanse kippensoep op tafel.
- Vul de soeppan met water en voeg wat zout, soepkip, ui en soepgroenten toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
- Schep tussendoor met een schuimspaan het schuim van de soep en zet het vuur wat lager. Laat het 60 minuten zachtjes koken.
- Schep de soepkip en groenten uit de bouillon. Voeg gemberwortel en 1 theelepel sojasaus toe en kook de kippenbouillon 1 keer op.
- Meng ondertussen de kipfiletreepjes met 2 theelepels sojasaus.
- Voeg de wortel-, knolselderijreepjes en kipfilet toe aan de kippenbouillon en laat het 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de lente-ui ringetjes toe en laat het nog 3 minuten meekoken.
- Roer de mirin of sake door de soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.