Aardappel-carpaccio met buffelmozzarella

Aardappel-carpaccio met buffelmozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een fris en smakelijk voorgerecht? Probeer deze aardappel-carpaccio met buffelmozzarella! Dunne gekruide aardappelschijfjes met gegrilde mozzarella. Salade van frisée met dressing van balsamico en olijfolie. Top af met fijngesneden bieslook.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Aardappel-carpaccio met buffelmozzarella op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven. Blancheren in gezouten water, laat ze uitlekken en kruid ze met versgemalen peper en wat zout.
  2. Bestrooi de borden met wat zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappelschijven erover en kwast ze in met olijfolie.
  3. Verwarm de grill voor op een hoge stand.
  4. Snijd de buffelmozzarella in plakken en verdeel deze over de aardappelschijven.
  5. Zet het gerecht onder de grill tot de mozzarella is gesmolten.
  6. Scheur intussen de frisée in stukjes, snijd de bieslook zeer fijn en klop de balsamico, olijfolie, suiker, peper en zout tot een mooie dressing.
  7. Maak de borden op met wat frisée, bedruppel met de dressing en bestrooi met de fijngesneden bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas