Duo dessert

Duo dessert

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk duo dessert met limoncello, mascarpone, eierdooiers, slagroom en geraspte koekjes. Een heerlijke afsluiting voor een gezellig etentje.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 g Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Duo dessert op tafel.

  1. Klop de room stijf.
  2. Meng in een kopje 1 lepel limoncello met 1 lepel water.
  3. Doe in ieder amuseglaasje 3 amorellikoekjes of 1 gebroken lange vinger. Lepel hierop wat van het water-limoncello mengsel.
  4. Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
  5. Klop de eierdooiers en suiker boven een pan heet water tot een lichtgele schuimige massa. Haal het mengsel van de warmtebron en laat even afkoelen.
  6. Spatel mascarpone, 2 lepels limoncello en de stijfgeslagen room voorzichtig door het eiermengsel.
  7. Vul de glaasjes verder met het roommengsel en laat opstijven in de koelkast.
  8. Klop de eierdooiers met de suiker boven een pan heet water tot een lichtgele schuimige massa (7 tot 10 minuten flink kloppen). Haal het mengsel van het vuur en klop het verder met de mixer tot stijve pieken.
  9. Meng de 4 gemalen (geraspte) koekjes voorzichtig door de slagroom en spatel tot slot het stijve eiermengsel erdoor.
  10. Schep alles in een vierkant bakje en laat het minimaal 3 uur opstijven in de vriezer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts