Kiphachee met appel en kruidnagel rode kool

Kiphachee met appel en kruidnagel rode kool

Smulweb imageSmulweb

Kiphachee met appel en kruidnagel rode kool is een heerlijk gerecht. De kip is goudbruin gebakken in olie met kruidnagel en uien. De toevoeging van appel voegt een zoete smaak toe. Garneer het af met warme rode kool en aardappel.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kiphachee met appel en kruidnagel rode kool op tafel.

  1. Snipper de uien. Schil en snijd de appels in blokjes. Snijd de kipfilets in kleine stukken.
  2. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en stoom ze even droog. Houd warm.
  3. Meng de stukjes kip met de bloem, kruid ze met zout en peper en bak ze in 2 el olie in ca. 4 minuten goudbruin. Bestrooi met kruidnagel, voeg de uien toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de appel toe. Schenk 250 ml water bij de kip. Verbrokkel het bouillonblokje erboven en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Verwarm intussen de rodekool met de boter.
  5. Verdeel de aardappels, de hachee en de rodekool over 4 borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool