Hertenstoverij

Hertenstoverij

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke hertenstoofpot met peer en spek. Het vlees wordt eerst gemarineerd in port en wijn. Vervolgens langzaam garen in de oven zorgt voor optimale smaak en malsheid. De toevoeging van peer en spek geeft het gerecht een verrassende twist.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Hertenrug

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Hertenstoverij op tafel.

  1. Wrijf het vlees stevig in met zout, peper en tijm en snijd het in stukjes.
  2. Doe het vlees in een schaal, meng port en wijn en schenk het mengsel over het vlees, laat 6 uur marineren op een koele plaats.
  3. Laat het vlees uitlekken, zeef en bewaar de marinade en dep het droog met keukenpapier.
  4. Bak op zacht vuur de spekreepjes uit, schep het spek uit de pan en voeg een klontje boter toe, bak hierin de ui en knoflook op zacht vuur glazig, strooi er zout en peper over.
  5. Verwarm de oven voor op 90ºC.
  6. Meng bloem en cayennepeper.
  7. Laat de marinade tot ¾ inkoken.
  8. Verhit boter in een ruime braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin, strooi er 2 eetlepels van het bloem-cayennepepermengsel over en schep het vlees een paar keer om.
  9. Giet eerst de fond erbij, roer alles om en schenk de (warme) ingekookte marinade erbij, breng aan de kook voeg peer, spek, knoflook en uien toe en leg een goed sluitend deksel op de pan. Zet hem in de oven.
  10. Laat het vlees in ca. 5 uur zachtjes gaar worden.
  11. Laat afkoelen en een nacht rusten, warm de volgende dag op zacht vuur op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Fruit Peren