Biefreepjes (mongolian beef)

Biefreepjes (mongolian beef)

Smulweb imageSmulweb

Mals biefstuk in reepjes gesneden, halfgedroogde pepertjes, knapperige lente-uitjes en een heerlijk zoete en licht pikante saus: dat is Biefreepjes oftewel Mongolian beef. Serveer het met rijst of noedels voor een vullende en smakelijke maaltijd.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Biefreepjes (mongolian beef) op tafel.

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een sauspannetje op middelmatig vuur en voeg de gember en knoflook toe samen met de sojasaus, sesamolie of gedroogd rood pepertje en water.
  2. Los de bruine suiker op in de saus en verwarm het geheel 2 tot 3 minuten of totdat de saus wat dikker is geworden. Haal de saus van het vuur af.
  3. Snijd de biefstukken in reepjes en haal ze door de maizena, zorg voor een dun laagje aan beide kanten van elk reepje. Laat de biefreepjes 10 minuten rusten zodat de maizena er iets intrekt.
  4. Verhit 2,5 dl. olie in een wok of diepe koekenpan op middelmatig vuur, het mag niet gaan roken.
  5. Bak de biefreepjes in 2 tot 3 minuten, of tot de reepjes net beginnen te kleuren aan de randen. Roer voor gelijkmatig bakken.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, schenk de olie uit de wok of koekenpan.
  7. Zet de wok weer op het vuur, doe het vlees er weer in en warm het zachtjes 1 minuut door.
  8. Voeg de saus toe en kook al roerend 1 minuut, voeg dan de gesneden lente-uitjes toe.
  9. Kook nog 1 minuut en haal het mengsel uit de pan om te serveren. Serveer de saus apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen