Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken bloemkool met broccoli op tafel.
- Was de bloemkool en broccoli en verdeel ze in roosjes.
- Kook de broccoli in 10 minuten en de bloemkool in 15 minuten gaar.
- Smelt de boter, roer er langzaam de bloem doorheen en voeg er de melk bij. Neem de saus, zodra deze dik wordt, van het vuur en laat hem afkoelen.
- Meng door de lauwwarme saus de eierdooier. Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe en meng 75 gr. van de geraspte kaas erdoor.
- Leg in een ingevette ovenschotel rij voor rij de bloemkool en broccoli. Giet de saus over de bloemkoolrijtjes (laat de broccoli dus zichtbaar). Strooi de rest van de kaas over de 2 groentes. Leg enkele klontjes boter op het gerecht.
- Verwarm de schotel 10 minuten in de oven bij een temperatuur van 200 °C.