Aardappelgratin

Aardappelgratin

Smulweb imageSmulweb

Maak deze klassieke aardappelgratin met spek en ui uit de oven en serveer als bijgerecht. Schaven, bakken, gieten en gratineren: dit is eenvoudig en lekker!

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelgratin op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de ui en bak deze in een klein beetje olijfolie. Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak dit circa 10 minuten.
  3. Roer de eieren door de room en voeg peper, zout en een snufje nootmuskaat toe.
  4. Begin met een laagje ui en spek op de bodem van een ovenschaal. Daarop gaat een laagje aardappel, gevolgd door een laagje ei/room-mengsel. Herhaal dit, eindigend met een laagje gerapste kaas bovenop.
  5. Bak het geheel in ongeveer 35 minuten bruin en gaar op 200°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin