Stroopwafeltaart

Stroopwafeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een taart vol stroopwafels, dat kan bijna niet slecht zijn! Met een romige vulling en een knapperige korst van zelfgemaakt deeg zul je zeker indruk maken op je vrienden en familie. Smakelijk!.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 200 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Stroopwafeltaart op tafel.

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mixer of kneedt het met de hand door elkaar. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten. Rol het deeg na het maken van de vulling uit en beleg de bodem van de taartvorm royaal met het deeg. Of leg het deeg in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig met je handen.
  3. Verwarm de oven op 170 graden. Hak de stroopwafels in kleine stukjes met behulp van een keukenmachine en bewaar deze in een bakje voor later.
  4. Voor de vulling: Mix in de keukenmachine de slagroom, een ei, de gecondenseerde melk (of het zelfgemaakte alternatief), een eetlepel vanille aroma en 50 milliliter melk door elkaar. Voeg vervolgens de boter, de stroopwafelkruimels, de bloem, de suiker en de poedersuiker toe aan het mengsel. Roer alles door elkaar totdat het mengsel een beetje pappig is. Voeg extra bloem toe als het mengsel nog erg nat is.
  5. Klop het eiwit van twee eieren stijf en spatel het vervolgens door het beslag totdat het opgelost is.
  6. Giet het mengsel in de taartbodem en zet de taart in de oven. Laat het ongeveer 40 minuten in de oven staan totdat de bovenkant mooi donkerbruin is. Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Laat de taart minimaal een uur afkoelen voordat deze geserveerd wordt, de taart is lauw of koud het lekkerst.
  8. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Stroopwafeltaart