Zalmbol met aspergecreme

Zalmbol met aspergecreme

Smulweb imageSmulweb

Een uniek gerecht waarbij de zalm en rivierkreeftjes in perfecte balans zijn. De zalmbol is bedekt met een heerlijke rivierkreeftjes- en mierikswortelpuree. De aspergepudding geeft het gerecht een extra smaakdimensie. Dit alles maakt dit gerecht het perfecte bijgerecht!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el mierikswortelpuree

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zalmbol met aspergecreme op tafel.

  1. Meng de rivierkreeftjes met 2 el crème fraiche en mierikswortelpuree.
  2. Bekleed 4 puddingschaaltjes met stukken plastic folie. Bedek elke folie met ongeveer 75 gram zalm. Verdeel de rivierkreeftjes over de zalm en houd een paar rivierkreeftjes apart. Trek het plastic over de zalm, draai het op en maak ballen met een plastic staartje. Bewaar deze in de koeling tot het gerecht wordt opgemaakt.
  3. Kook de asperges gaar in weinig water. Snijd 4 mooie asperges apart en pureer de rest. Leg het gelatineblaadje in koud water. Druk de gepureerde asperges door een zeef zodat het vlezige gedeelte overblijft. Smelt het gelatineblaadje in twee eetlepels kookvocht en voeg het toe aan de gepureerde asperge. Roer ook de overgebleven 2 el crème fraiche erdoor en laat dit in de koelkast opstijven.
  4. Maak het gerecht op door de aspergepudding in een mooie vorm te plaatsen. Garneer met de apart gehouden asperges en de overgebleven rivierkreeftjes. Serveer de zalm-kreeft ballen erbij.
eet smakelijk