Romertopf zuurkool met kip

Romertopf zuurkool met kip

Smulweb imageSmulweb

Als je eens wat anders wil dan aardappels en groente, is dit een ideaal recept. Zuurkool met kip in een Romertopf. Voeg paprika, curry, crème fraîche en spekjes toe voor extra smaak. Een koud kunstje met een koud begin voor een heet resultaat!

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Romertopf zuurkool met kip op tafel.

  1. Week de Romertopf minimaal een kwartier in koud water.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en snijd deze klein. Snijd de paprika in kleine blokjes. Meng de zuurkool, paprika, curry en crème fraiche door elkaar.
  3. Verdeel dit mengsel over de bodem van de Romertopf.
  4. Bestrooi de kip met kruiden naar wens en leg ze boven op het zuurkoolmengsel. Strooi de spekblokjes er tot slot overheen en sluit de Romertopf.
  5. Zet de Romertopf in een koude oven. Heteluchtoven op 200 graden (gewone oven iets hoger).
  6. Laat het geheel een uur garen.
  7. Haal na een uur de deksel eraf en laat de kip nog even 5 of 10 minuten kleuren.
  8. Strooi dan de peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gevogelte Zuurkool