- 1.5 Rode peper
- 200 g Basmati Rijst Langkorrelig
- 330 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Jambalaya op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip en varkensvlees.
- Breng het vlees over naar een grote vuurvaste ovenschaal.
- Bak de uien en paprika's tot de uien glazig beginnen te worden.
- Voeg de knoflook, tomatenpuree, tomaten, chorizo, kruiden, Spaanse pepers, laurierblaadjes, peper en zout toe.
- Meng de ongekookte rijst erdoor en roer goed om zodat alle korrels met olie bedekt zijn.
- Voeg het rijstmengsel bij het vlees in de ovenschaal.
- Schenk de bouillon en wijn erbij en dek de schaal af.
- Bak de Jambalaya gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven en roer het tussentijds 2 of 3 keer om.
- Haal de Jambalaya uit de oven en strooi er veel peterselie over.