Jambalaya

Jambalaya

Smulweb imageSmulweb

De heerlijke, pittige smaak van New Orleans in jouw eigen keuken. Met dit recept voor Jambalaya maak je een verrukkelijke maaltijd klaar voor familie en vrienden. Met de perfecte rijst in combinatie met kip, varkensvlees, chorizo en kruiden. Een absolute topper!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1.5 Rode peper
  • 200 g Basmati Rijst Langkorrelig
  • 330 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Jambalaya op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip en varkensvlees.
  3. Breng het vlees over naar een grote vuurvaste ovenschaal.
  4. Bak de uien en paprika's tot de uien glazig beginnen te worden.
  5. Voeg de knoflook, tomatenpuree, tomaten, chorizo, kruiden, Spaanse pepers, laurierblaadjes, peper en zout toe.
  6. Meng de ongekookte rijst erdoor en roer goed om zodat alle korrels met olie bedekt zijn.
  7. Voeg het rijstmengsel bij het vlees in de ovenschaal.
  8. Schenk de bouillon en wijn erbij en dek de schaal af.
  9. Bak de Jambalaya gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven en roer het tussentijds 2 of 3 keer om.
  10. Haal de Jambalaya uit de oven en strooi er veel peterselie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade