Bitterballen recepten

Zelf Bitterballen gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Bitterballen recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Koreaanse rijst bowl met gebakken eitje

Koreaanse rijst bowl met gebakken eitje

smulweb badge smulweb

Een heerlijke Koreanse rijst bowl met gebakken eitje. Snijd die champignons in dunne plakjes, roerbakken en mengen met rijst . Komkommer en wortel in een zoet-zure marinade, warme draadjesvlees opbakken met spiegeleieren. Serveren met rijst en groente on top. Sprenkelen met chilisaus.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 400 g Champignons
  • 4 el Zonnebloemolie
  • 300 g Zilvervliesrijst
  • 100 g Azijn
  • 2 el suiker
  • 300 g Winterpeen
  • 1 Jumbo Komkommer
  • 300 g Vegetarische Draadjesvleesch Bitterballen
  • 4 Scharreleieren M
  • 4 el Sweet Chilisaus

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Koreaanse rijst bowl met gebakken eitje op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de champignons 10-12 minuten.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng 100 ml azijn met 100 ml water en 2 el suiker tegen de kook aan. Los al roerend de suiker op en zet het vuur uit.
  3. Schil de winterpeen, rasp grof en doe in een kom. Schaaf de komkommer in plakjes en doe in een kom. Schenk de helft van de zoetzuur over de wortel en de helft over de komkommer. Giet de rijst af en doe terug in de pan.
  4. Verwarm het draadjesvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Doe het warme draadjesvlees in een kom en trek met 2 vorken in stukken. Giet de zoetzure wortel en komkommer af.
  5. Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden. Verdeel er de wortel, champignons, komkommer en draadjesvlees omheen. Sprenkel er de chilisaus overheen en serveer.