Groentesoep met pesto

Groentesoep met pesto

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse groentesoep. Met een zelfgemaakte pesto van basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Schep wat pesto op de soep en serveer de rest apart.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Groentesoep met pesto op tafel.

  1. Verwarm in een soeppan 2 el olijfolie en bak hierin 2 tenen knoflook 2-3 minuten zachtjes aan. Bak de courgette en sperziebonen 2-3 minuten zachtjes mee.
  2. Voeg de tomaatstukjes (met het vocht), kidneybonen (met het vocht), het bouillonpoeder en 5 dl water toe. Breng de soep aan de kook en laat 8-10 minuten zachtjes koken.
  3. Stamp de laatste teen knoflook fijn in de vijzel en meng beetje bij beetje de basilicum en kaas erdoor. Wrijf alles tot een grove puree en meng er 4 el olijfolie door. Breng de pesto eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Schep 2-3 el pesto op de soep en serveer de rest van de pesto apart erbij. Eet de soep met ciabatta of grof bruin brood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen