Varkenshaas met peper-calvadossaus en appel

Varkenshaas met peper-calvadossaus en appel

Smulweb imageSmulweb

Gaat er iets boven een mals stukje varkenshaas? Vast, als je het combineert met een zelfgemaakte peper-calvadossaus en gebakken appel. Serveer met aardappelpuree of rijst om de saus helemaal op te kunnen lepelen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 g Peper roomsaus
  • 300 ml Calvados
  • 2 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Varkenshaas met peper-calvadossaus en appel op tafel.

  1. Bestrooi varkenshaasjes met zout en peper.
  2. Bak varkenshaasjes tot ze rosé zijn.
  3. Schil appel en verdeel in plakjes of stukjes (bewaar in water met citroen).
  4. Maak pepersaus.
  5. Leg varkenshaasjes uit de pan op een warm bord en houd warm met aluminiumfolie.
  6. Bak appelstukjes aan in de pan met braadvet en houd warm (op de varkenshaas).
  7. Giet overtollig vet uit de pan.
  8. Blus de pan op het vuur af met Calvados.
  9. Voeg pepersaus toe en roer even door.
  10. Leg varkenshaasjes op een bord (evt. in plakjes gesneden), schik appeltjes erop en schenk saus erover of ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Appel