Aardappelgratin

Aardappelgratin

Smulweb imageSmulweb

Zoals de Fransen het doen: romige aardappelgratin met laagjes aardappel en een fluweelzachte saus van melk, room en goudgeel gegratineerde kaas. Zalig bij een zondags gebraden kippetje of een goed stuk vlees.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 140 g Roux

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelgratin op tafel.

  1. Bereid een roux met gesnipperde ui en maak het glad met de helft van de melk.
  2. Voeg de rest van de melk toe aan het vuur. Voeg laurierblad, citroensap, room, boter, een scheutje witte wijn en peper uit de molen toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.
  3. Schil en snijd de aardappelen in plakjes. Kook de aardappelschijfjes kort zodat ze nog een beetje hard zijn.
  4. Doe de saus door een zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verdeel de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Giet de saus erover. Strooi kaas erover en leg eventueel wat klontjes boter erop.
  6. Zet de aardappelschotel gedurende ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin