- 500 g Magere varkensreepjes
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehaktschotel met gegratineerde wortelpuree op tafel.
- Schil de wortelen en de aardappelen. Snijd ze in niet te kleine, gelijke blokjes. Doe ze in een pan met bouillon en kook ze gaar.
- Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg de uien toe. Roerbak kort en laat het geheel vervolgens afgedekt nog 10 min. sudderen op laag vuur.
- Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze fijn, maar niet te veel. Voeg crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat toe. Voeg ook de majoraan toe en roer alles goed door elkaar.
- Maak op een vuurvaste schaal een rand van de wortel/aardappelpuree. Bestrooi die met de geraspte kaas.
- Op het moment dat u wilt eten, vul de rand in de schaal met het gehakt en schuif de schaal 10 minuten onder een hete grill.