- 300 g Zuurkool vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige zuurkool met zalmfilet en spekjes op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes.
- Verhit de boter in een pan. Bak hierin de ui en de knoflook zacht en glazig. Doe de appel erbij en bak deze even mee.
- Voeg de zuurkool, suiker, jeneverbessen, laurierblad en zwarte peper toe. Roer alles goed door.
- Voeg slagroom of room culinair toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel plm. 15-20 minuten koken.
- Verhit olie in een andere pan en bak het spek knapperig en bruin. Haal het spek uit de pan.
- Bak de zalmfilets snel aan beide zijden bruin in het overgebleven vet. De zalm moet rosé blijven.
- Kruid de zalmfilets met zout en peper. Note: We removed the url present in the original instruction.