Romige zuurkool met zalmfilet en spekjes

Romige zuurkool met zalmfilet en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze romige zuurkool met zalmfilet en spekjes. De zuurkool is op smaak gebracht met onder andere jeneverbessen, laurierblad en zwarte peper. De zalmfilets zijn snel gebakken en moeten rosé blijven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Zuurkool vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige zuurkool met zalmfilet en spekjes op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes.
  2. Verhit de boter in een pan. Bak hierin de ui en de knoflook zacht en glazig. Doe de appel erbij en bak deze even mee.
  3. Voeg de zuurkool, suiker, jeneverbessen, laurierblad en zwarte peper toe. Roer alles goed door.
  4. Voeg slagroom of room culinair toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel plm. 15-20 minuten koken.
  5. Verhit olie in een andere pan en bak het spek knapperig en bruin. Haal het spek uit de pan.
  6. Bak de zalmfilets snel aan beide zijden bruin in het overgebleven vet. De zalm moet rosé blijven.
  7. Kruid de zalmfilets met zout en peper. Note: We removed the url present in the original instruction.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Zuurkool