Spruitjes uit de wok met spek en uitjes van trees

Spruitjes uit de wok met spek en uitjes van trees

Smulweb imageSmulweb

Spruitjes uit de wok met spekreepjes en uisnippers. Een heerlijk gerecht van Trees volgens dit recept. De spruitjes blijven knapperig en krijgen een lekkere hartige smaak door de spekjes en bouillontablet. Breng extra pit in het gerecht met een beetje tabasco.

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spruitjes uit de wok met spek en uitjes van trees op tafel.

  1. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren of - als ze groot zijn - in plakjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg dan de uisnippers en knoflook toe en bak mee tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de spruitjes toe en bak deze op hoog vuur ook even mee.
  5. Voeg 1 kopje water en de 1/2 verkruimelde bouillontablet toe. Doe de deksel op de pan en laat de spruitjes ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen (ze moeten knapperig blijven).
  6. Haal de deksel van de wok. Laat eventueel de bouillon verdampen of als de spruitjes al te zacht zijn, doe ze dan even over in een vergiet.
  7. Maak op smaak met zout, peper en een scheutje tabasco.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Spruitjes Speklap