Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Spruitjes uit de wok met spek en uitjes van trees op tafel.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren of - als ze groot zijn - in plakjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg dan de uisnippers en knoflook toe en bak mee tot ze glazig zijn.
- Voeg de spruitjes toe en bak deze op hoog vuur ook even mee.
- Voeg 1 kopje water en de 1/2 verkruimelde bouillontablet toe. Doe de deksel op de pan en laat de spruitjes ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen (ze moeten knapperig blijven).
- Haal de deksel van de wok. Laat eventueel de bouillon verdampen of als de spruitjes al te zacht zijn, doe ze dan even over in een vergiet.
- Maak op smaak met zout, peper en een scheutje tabasco.