- 15 g Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pikante pastei uit rusland op tafel.
- Doe de bloem in een kom en brokkel de gist erdoor. Voeg 1 dl lauw water toe en kneed het geheel tot een deeg. Leg een theedoek over de kom en laat het deeg 15 minuten rusten.
- Kook de eieren ca. 8 minuten en laat ze schrikken. Schil ze en hak ze fijn. Meng de suiker, 1 tl zout en de olie door het deeg. Laat het deeg opnieuw 20 minuten staan.
- Schil de uien en hak ze samen met de peterselie fijn. Meng hier ook het gehakt door. Doe alles in een koekenpan en schroei het op hoog vuur aan. Giet vervolgens de wodka erbij en steek de vlam in de pan. Wanneer de vlam gedoofd is, voegt u de gekruimelde eieren toe en brengt u het geheel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Rol het deeg op een bebloemde plank uit tot een ronde plak van ca. 30 cm doorsnee. Maak van het gekruide gehakt een rol van ca. 20 cm en leg deze op de helft van de plak deeg. Vouw de nog lege helft van de plak deeg over de andere helft en druk de randen goed aan. Kerf eventueel de randen in voor de versiering.
- Plaats de pastei op een ingevette bakplaat. Bestrijk de gehele pastei met eigeel met behulp van een kwastje. Verwarm de oven voor op 195*C en bak de pastei af in ca. 30 minuten.