- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rosbief met kruidenkorst op tafel.
- Bestrooi het vlees met peper. Verwarm de oven voor op 200*C.
- Pers de knoflook uit boven de olie en roer er mosterd, gehakte peterselie, selderij en tijm, peper en zout doorheen. Snijd het brood in kleine dobbelsteentjes en roer ze door het mengsel.
- Braad het vlees in een braadpan met hete boter aan alle kanten aan. Leg het vlees in een braadslee en bak het gedurende 15 min in de oven.
- Haal de braadslee uit de oven en verlaag de temperatuur naar 175*C. Verdeel het brood/kruidenmengsel over de bovenzijde van het vlees en bak het vlees vervolgens nog 15 min in de oven.
- Haal het vlees uit de oven en vouw het voorzichtig in een stuk aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de korst niet beschadigt. Laat het mooi rosé gebraden vlees gedurende 10 min rusten.
- Haal het vlees uit de folie en snijd het dun.