Paddestoelen-aardappelschotel met gehakt

Paddestoelen-aardappelschotel met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Paddestoelen-aardappelschotel met gehakt maak je eenvoudig en snel zelf. Een gerecht wat je erbij doet waardoor je elke groente liefhebber kunt plezieren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Paddestoelen-aardappelschotel met gehakt op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes van 2 à 3 mm. Bewaar de aardappelplakjes tot gebruik onder water. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui- en knoflooksnippers ± 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het met een vork rul in ± 5 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de tijm erdoor. Neem de pan van het vuur.
  3. Roer de crème fraîche, de slagroom en de geraspte kaas door elkaar. Breng het roommengsel op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Giet de aardappelplakjes af en dep ze droog met keukenpapier. Leg de helft van de aardappelplakjes dakpansgewijs in een grote (rechthoekige) ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Schep het gehaktmengsel op het aardappellaagje, verdeel de plakjes paddenstoel erover en bestrooi ze met zout en peper en de gesnipperde peterselie. Dek het geheel dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes en schenk het roommengsel erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  6. Bak de schotel 20 minuten in het midden van de oven, verwijder dan de folie en bak de schotel goudbruin en gaar in nog ± 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees