Hongaarse gehaktballen

Hongaarse gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Deze Hongaarse gehaktballen zijn de perfecte 'comfortfood' maaltijd. Met de combinatie van frisse kwark en een pittige bonenschotel ervaar je de smaken van Hongarije. Bovendien zijn ze makkelijk en snel klaar te maken in slechts 30 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hongaarse gehaktballen op tafel.

  1. Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn. Snipper het ontbijtspek. Meng vervolgens alle ingrediënten stevig door elkaar. Vorm er nu platte ballen van.
  2. Braad de ballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan beide kanten bruin en gaar in ca. 30 min. Leg ze daarna even apart weg.
  3. Verwijder de meeste bakboter en doe een grof gesneden ui in de pan. Voeg daarbij een aan blokjes gesneden paprika en 2 gepelde tomaten. Op hoog vuur alles even lekker aanbakken en vervolgens afblussen met een half kopje bouillon.
  4. Voeg een blik bruine bonen toe aan de pan met ui en paprika. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper. Scheep alles goed door en leg tenslotte de gehaktballen er bovenop.
  5. Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke gehaktbal een bescheiden schepje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees