Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Hongaarse gehaktballen op tafel.
- Doe het gehakt in een mengkom. Prak de gekookte aardappelen heel fijn. Snipper het ontbijtspek. Meng vervolgens alle ingrediënten stevig door elkaar. Vorm er nu platte ballen van.
- Braad de ballen in de koekenpan onder half gesloten deksel aan beide kanten bruin en gaar in ca. 30 min. Leg ze daarna even apart weg.
- Verwijder de meeste bakboter en doe een grof gesneden ui in de pan. Voeg daarbij een aan blokjes gesneden paprika en 2 gepelde tomaten. Op hoog vuur alles even lekker aanbakken en vervolgens afblussen met een half kopje bouillon.
- Voeg een blik bruine bonen toe aan de pan met ui en paprika. Voeg wat chilipoeder toe of cayennepeper. Scheep alles goed door en leg tenslotte de gehaktballen er bovenop.
- Breng een beetje kwark op smaak met peper en zout en leg op elke gehaktbal een bescheiden schepje.