Tiramisu met speculaas

Tiramisu met speculaas

Smulweb imageSmulweb

Met deze tiramisu met speculaas waan je jezelf helemaal in Italië! Een romige laag mascarpone-mousse gemaakt van eidooiers, suiker, mascarpone en eiwitten worden afgewisseld met speculaas en likeur. Heerlijk om te serveren als dessert.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tiramisu met speculaas op tafel.

  1. Scheid de dooiers en witten van de eieren. Schenk zo nodig het vocht van de mascarpone en roer de mascarpone los.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel wit en schuimig is. Klop de mascarpone er minstens 2 minuten door.
  3. Klop (met een andere, of schoongemaakte garde) de eiwitten met een snufje zout stijf in een goed schone kom. Spatel het eiwit luchtig door het dooier-mascarponemengsel. Laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  4. Schep in 6 ruime, rechte glazen of coupes een laagje mascarponemousse. Leg er een speculaasje op en besprenkel dit (met een theelepel) met likeur. Schep er weer mascarpone op, vervolgens weer een speculaasje met likeur en sluit af met een laagje mascarpone. Probeer de randen van de glazen schoon te houden. Zet de glazen afgedekt minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Haal de tiramisù uit de koelkast en verkruimel het laatste speculaasje erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas