Scandinavische aardappelsoep

Scandinavische aardappelsoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Scandinavische aardappelsoep is lekker vol en romig! De combinatie van het milde van de aardappel en het zoute van de bacon is perfect. Ideaal als comfortfood op een frisse dag en het vult ook nog eens goed.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Scandinavische aardappelsoep op tafel.

  1. Doe de aardappelen, knoflooktenen, preiringen, laurierblaadjes, zout, peperkorrels en het water in de soeppan. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  2. Bak in de tussentijd de bacon goudbruin en knapperig in de koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Haal de soep van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep in de blender of de foodprocessor en doe terug in de pan. Voeg de kookroom toe en zet de pan weer op het vuur.
  4. Proef en breng eventueel op smaak.
  5. Schep de soep in de 4, voorverwarmde, soepkommen en schep wat van de knapperige bacon in het midden. Bestrooi met de bieslook.
  6. Dien meteen op met lekker volkoren boerenbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep