- 50 ml Koffie
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Yoghurt tiramisu met stroopwafels op tafel.
- Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine.
- Smelt de boter. Meng de boter en 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
- Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
- Halveer de rest van de stroopwafels en plaats deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem.
- Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
- Week 5 minuten gelatine in koud water.
- Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur.
- Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
- Meng het gelatinemengsel door de yoghurt. Spatel de slagroom erdoor.
- Schenk de helft van dit mengsel op de koekbodem in de springvorm.
- Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel.
- Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
- Verwijder de rand van de vorm.
- Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.