- 50 g Geraspte cheddar
- 125 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gevulde zalm met walnoot spinazie op tafel.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 190 graden C.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak zachtjes tot deze zacht maar niet bruin is.
- Schep er de knoflook, spinazie, versgemalen peper en het zout door en bak gedurende 3 minuten. Haal de pan van het vuur.
- Roer er de gekookte rijst en de citroenrasp door.
- Spreid het spinaziemengsel gelijkmatig uit over de zalmfilet en bestrooi met de geraspte Cheddar en de walnoten.
- Rol de zalm voorzichtig op en steek vast met wat prikkertjes of bind hem op met keukentouw.
- Leg de zalmrol op de beklede bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.
- Haal de gevulde zalm van de bakplaat en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.