Gevulde zalm met walnoot spinazie

Gevulde zalm met walnoot spinazie

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde zalm met walnoot spinazie laat je versteld staan door zijn rijke smaak en gemakkelijke bereiding. Spinazie, cheddar, walnoten en rijst maken dit recept tot een ware smaaksensatie. Rol op en bak in de oven gedurende 15-20 minuten. Serveer met trots en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Geraspte cheddar
  • 125 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gevulde zalm met walnoot spinazie op tafel.

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  3. Verhit de olijfolie in de koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak zachtjes tot deze zacht maar niet bruin is.
  4. Schep er de knoflook, spinazie, versgemalen peper en het zout door en bak gedurende 3 minuten. Haal de pan van het vuur.
  5. Roer er de gekookte rijst en de citroenrasp door.
  6. Spreid het spinaziemengsel gelijkmatig uit over de zalmfilet en bestrooi met de geraspte Cheddar en de walnoten.
  7. Rol de zalm voorzichtig op en steek vast met wat prikkertjes of bind hem op met keukentouw.
  8. Leg de zalmrol op de beklede bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.
  9. Haal de gevulde zalm van de bakplaat en laat hem 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
eet smakelijk