Kruidkoek met gedroogde pruimen en noten

Kruidkoek met gedroogde pruimen en noten

Smulweb imageSmulweb

Een kruidige koek van bakmeel, suikers, zout, speculaaskruiden, pruimen en walnoten. In de koek proef je heerlijk de toegevoegde rum, rum aroma en speculaaskruiden. Perfect voor bij de koffie of een verantwoord tussendoortje.

60 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Gewelde Pruimen

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kruidkoek met gedroogde pruimen en noten op tafel.

  1. Snijd de pruimen klein en laat ze een nacht inweken in rum, rumaroma en 1/4 liter water.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden C. Vet de cakevorm in met olie of boter en bestrooi de vorm met wat bloem. Hak de walnoten in grove stukken.
  3. Zeef de pruimen. Doe het vocht met het bakmeel, de suikers, zout, speculaaskruiden en het ei in een kom en mix hiervan een glad deeg. Voeg indien nodig water toe tot het deeg de juiste dikte heeft.
  4. Roer de pruimen en walnoten met een lepel door het deeg en doe het deeg in de vorm.
  5. Bak de koek in het midden van de oven ongeveer 60 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes Pruimen Kruidkoek