Bagna cauda

Bagna cauda

Smulweb imageSmulweb

Deze warme Italiaanse dip met ansjovis, knoflook en roomboter is verrukkelijk bij brood, groentes of vlees. Een ideale snack of smaakmaker tijdens de borrel of als aanvulling op een antipasti schotel.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bagna cauda op tafel.

  1. Verhit in een sauspannetje de olijfolie en laat hierin de knoflook op laag vuur heel zachtjes garen. Zorg dat de knoflook niet te hard gaat bakken.
  2. Voeg de ansjovis toe en laat die al roerend `smelten` in de olie (het smelt vanzelf).
  3. Doe als laatste de roomboter bij de olie en laat ook die al roerend smelten.
  4. Zodra er een mooie saus is ontstaan, kun je de bagna cauda serveren. Zet het eventueel op een brandertje of theelichtje zodat de saus warm blijft.
eet smakelijk