Gnocchi met tomaten-roomsaus

Gnocchi met tomaten-roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze gnocchi met tomaten-roomsaus is een echte Italiaanse klassieker! Gebruik wel onze speciale aardappelgnocchi. Pof de cherrytomaatjes, bak de champignons en voeg de hamblokjes toe. Daarna slagroom, ketchup, kruiden erdoor en laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen. Doe de gnocchi in een ovenschaal, overgiet deze met de tomaten-roomsaus en bestrooi met mozzarella en geraspte Goudse kaas. Bak het ca. 25-30 minuten in de oven!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gnocchi met tomaten-roomsaus op tafel.

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was en halveer de cherry tomaatjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Verhit 1 el olie in een pan en bak de cherry tomaatjes snel aan in de hete olie. Breng op smaak met zout en peper en haal ze uit de pan.
  3. Verhit 1-2 el olie in de pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Draai het vuur hoog en bak de champignons mee aan. Voeg vervolgens de hamblokjes, tomatenpuree en bloem toe. Roer de slagroom, ketchup en kruiden erdoor en breng de tomaten-roomsaus aan de kook. Laat het ca. 5 minuten pruttelen.
  4. Voeg de cherry tomaatjes toe aan de tomaten-roomsaus en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Doe de gnocchi in ruim kokend water met een snufje zout en laat ze ca. 2 minuten op middelhoog vuur gaar worden. Giet ze af en doe ze in een grote ingevette ovenschaal. Giet de tomaten-roomsaus er overheen.
  6. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de ovenschotel. Strooi tot slot de geraspte Goudse kaas over de ovenschotel.
  7. Bak het gerecht ca. 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 / hete lucht: 175 / gas: stand 3).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta