- 200 g Boerenkool
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Gekruide boerenkool met worst op tafel.
- Schil de aardappelen.
- Snijd de uien en het spek in kleine blokjes.
- Snijd de boerenkool in kleine stukjes.
- Hak de gemengde kruiden zeer fijn.
- Kook de aardappelen in water met zout gaar.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, voeg melk en boter toe.
- Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Bak de uien en het spek in eigen vet gaar.
- Kook de boerenkool in water met zout gaar.
- Giet de kool af en voeg deze toe aan de blokjes ui en spek en breng op smaak met peper en zout.
- Vermeng de kruiden met wat aardappelpuree.
- Verwarm de rookworst en snijd er plakjes van.
- Spuit met een spuitzak en een rond spuitmondje strakke banen puree op een warm bord.
- Lepel het mengsel van de boerenkool op de puree en leg hierop de plakjes rookworst.
- Spuit de kruidenpuree ernaast.