Gekruide boerenkool met worst

Gekruide boerenkool met worst

Smulweb imageSmulweb

Kruidige boerenkool met worst en smeuïge aardappelpuree. Perfecte winterkost, met gebakken spekjes en ui. De kruiden geven het gerecht een heerlijke twist. Bak de rookworst en serveer deze met de stoof. Bon apetit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Gekruide boerenkool met worst op tafel.

  1. Schil de aardappelen.
  2. Snijd de uien en het spek in kleine blokjes.
  3. Snijd de boerenkool in kleine stukjes.
  4. Hak de gemengde kruiden zeer fijn.
  5. Kook de aardappelen in water met zout gaar.
  6. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn, voeg melk en boter toe.
  7. Breng de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  8. Bak de uien en het spek in eigen vet gaar.
  9. Kook de boerenkool in water met zout gaar.
  10. Giet de kool af en voeg deze toe aan de blokjes ui en spek en breng op smaak met peper en zout.
  11. Vermeng de kruiden met wat aardappelpuree.
  12. Verwarm de rookworst en snijd er plakjes van.
  13. Spuit met een spuitzak en een rond spuitmondje strakke banen puree op een warm bord.
  14. Lepel het mengsel van de boerenkool op de puree en leg hierop de plakjes rookworst.
  15. Spuit de kruidenpuree ernaast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool