Schnitzel op jagersmanier met champignons uit de oven

Schnitzel op jagersmanier met champignons uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze schnitzel op jagersmanier met champignons uit de oven is een heerlijke twist op de normale schnitzel. De schnitzel is krokant gebakken met peper, zout en bloem. De saus is gemaakt van goed gebakken paddenstoelen, lente-uitjes en slagroom. De saus maakt de schnitzel nog lekkerder. Hoe lekker kan het zijn!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Schnitzel op jagersmanier met champignons uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Maak de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  3. Kruid de schnitzels met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden bruin.
  4. Haal de schnitzels uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  5. Bak in de rest van het bakvet de paddestoelen op hoog vuur bruin. Voeg het grootste gedeelte van de lente-uitjes toe en bak even mee. Doe de slagroom bij de paddenstoelen.
  6. Breng alles aan de kook en laat even doorkoken tot de saus wat bindt. Maak de saus op smaak met tijm, peper en zout. Giet de saus over de schnitzels.
  7. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de schnitzels circa 30 minuten.
  8. Bestrooi de schnitzels met de rest van de lente-uitjes en gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paddenstoelen Champignons