Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Schnitzel op jagersmanier met champignons uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Maak de paddestoelen schoon en snijd grote exemplaren in tweeën of vieren. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Kruid de schnitzels met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden bruin.
- Haal de schnitzels uit de pan en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Bak in de rest van het bakvet de paddestoelen op hoog vuur bruin. Voeg het grootste gedeelte van de lente-uitjes toe en bak even mee. Doe de slagroom bij de paddenstoelen.
- Breng alles aan de kook en laat even doorkoken tot de saus wat bindt. Maak de saus op smaak met tijm, peper en zout. Giet de saus over de schnitzels.
- Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de schnitzels circa 30 minuten.
- Bestrooi de schnitzels met de rest van de lente-uitjes en gehakte peterselie.