Hartige banketstaaf

Hartige banketstaaf

Smulweb imageSmulweb

Een hartige banketstaaf met gehakt, oregano, knoflook en cayennepeper. Bakken in de oven en in een mum van tijd op tafel. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hartige banketstaaf op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Spreid het bladerdeeg uit op je werkvlak en laat het ontdooien. Stapel de plakjes deeg op elkaar en rol ze op het met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap.
  2. Meng het gehakt met de oregano, knoflook, olijven en paprika. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Vorm met natgemaakte handen het gehakt tot een rol.
  3. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de gehaktrol erop en vouw het deeg rondom het gehakt. Druk de randen goed aan en leg de banketstaaf op de vouwnaad.
  4. Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee. Bak de staaf in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Veeg eventueel tussentijds met een dikke laag keukenpapier het vrijkomende vet weg.
  5. Laat de staaf iets afkoelen en snijd het in stukken of plakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak